ساخت صفر تا صد استارتاپ در ۹ مرحله – راه اندازی کسب و کار

نگارش توسط تیم رز مارکتینگ

آذر 29, 1400

مقدمه 

راه اندازی کسب و کار ابتدا کمی ترسناک به نظر می رسد چرا که انجام این کار به تلاش و برنامه ریزی دقیقی نیاز دارد اما با همه این ها تقریبا نیمی از کسب و کارها می توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

برای ساخت برند، شرکت یا استارتاپ باید برنامه جامعی داشته باشید اما آنقدر ها هم سخت نیست، یعنی غیر ممکن نیست، فقط باید مسیرتان را درست انتخاب کنید.

اگر قصد راه اندازی استارتاپ را دارید، خبر خوب این است که با انجام ۹ مرحله اساسی به صورت حرفه ای می توانید این کار را انجام دهید و استارتاپ خود را داشته باشید.

۱.  با یک ایده ی ناب شروع کن

اولین قدم در راه اندازی کسب و کار، شناسایی یک مشکل و بررسی راه حل آن است. به همین دلیل است که اکثر استارتاپ ها برای رفع نیاز یا حل مشکل گروهی از مشتریان به وجود می آیند اما لزومی ندارد ایده شما همیشه یک ایده جدید باشد. شما می توانید محصولات یا خدمات موجود را به روشی که برای مصرف کننده بهتر است به روز کنید.

همانطور که می دانید بسیاری از کسب و کارها به صورت مدرن و امروزی خدماتشان را در اختیار مشتریان قرار می دهند و خیلی از کسب و کارهای سنتی نیز نیاز به مدرن شد دارند. پس به راحتی می توانید از این ظرفیت ها استفاده کنید.

شما با انجام برخی اقدامات ساده می توانید روش های جدید خلق کنید. تعدادی از این اقدامات و روش ها عبارتند از:

·        تغییر ظاهر محصول

·        افزودن یک ویژگی جدید

·        یافتن کاربرد جدیدی برای محصولی که مشتریان همچنان آن را دوست دارند

·        تغییر نحوه ی در دسترس قرار گرفتن محصول

·        اضافه کردن ارزش زمانی برای انتقال به مشتری

به عنوان مثال، اپل از ایده اولیه استیو جابز برای رایانه شروع کرد و از آن زمان نسخه های پیشرفته ای را تولید کرد که با بازار هماهنگی بیشتری دارد. گرچه آن ها همچنان به تکامل و پیشرفت محصولات جدیدتر مانند آیفون و آی پد ادامه داده اند و این محصولات را با هر بار به روزرسانی کارآمد تر و بهتر می کنند. همه این نوآوری ها منجر به ارزش بیش از یک میلیارد دلاری اپل شد.

۲.  طرح کسب و کار خود را بسازید

بعد از تعیین ایده حال نوبت به طرح کسب و کار می رسد که محصولات و خدمات شما را با جزئیات شرح دهد. همچنین این طرح باید شامل اطلاعاتی در مورد کسب و کار، امور مالی، تجزیه و تحلیل بازار و اقداماتی که باید انجام شود باشد.

نوشتن یک طرح کسب و کار جامع و قانع کننده برای تامین سرمایه استارتاپ نیز مهم است. بانک ها بیشتر به شرکت هایی وام می دهند که به وضوح توضیح دهند که چگونه از پول استفاده می کنند و چرا به آن نیاز دارند.

راه اندازی کسب و کار در 9 مرحله

۳.  تامین سرمایه لازم برای استارتاپ 

راه اندازی کسب و کار به سرمایه نیاز دارد. هزینه یک استارت آپ برای هر صاحب کسب و کاری متفاوت است. با این حال، مهم نیست که هزینه‌ های شما چقدر است، به احتمال زیاد به تامین این سرمایه از روش های زیر نیاز دارید:

·        دوستان و خانواده

·        سرمایه گذاران فرشته

·        سرمایه گذاران خطرپذیر

·        وام های بانکی

اگر مقدار سرمایه ای که نیاز دارید را دریافت نکنید یا نتوانید برای راه اندازی کسب و کار خود پول جمع آوری کنید، این خطر وجود دارد که نتوانید هزینه های اجرایی را پرداخت کنید. و احتمالا مجبور به تعطیل کردن کسب و کار خود می شوید. در واقع، تخمین زده می‌شود که ۲۹ درصد استارت‌آپ‌ها به دلیل کمبود پول و سرمایه شکست می‌خورند.

برای اطمینان از دریافت مبلغ مناسب، باید هزینه ها و گردش مالی خود را از جمله نرخ بهره وام هایی که دریافت کرده اید را باید تخمین بزنید.

۴.  افراد مناسب جذب کنید

راه اندازی کسب و کار می تواند ریسک بسیار زیادی داشته باشد. به همین دلیل است که به مشاوران تجاری نیاز دارید تا در این راه به شما کمک کنند، افرادی که می توانند در این راه شما را یاری کنند عبارتند از:

·        وکلای دادگستری

·        حسابداران رسمی (CPA)

·        متخصصین بیمه

·        بانکداران

ایجاد تیم در مراحل اولیه راه اندازی کسب و کار بسیار اهمیت دارد. این بدان معنی است که شما می خواهید با دقت موارد زیر را در تیم خود انتخاب کنید:

·        بنیانگذاران شرکت

·        پیمانکاران

·        کارمندان اولیه، از جمله کارمندان دور کار

۵.  دنبال کردن مراحل قانونی

از طراحی محصول تا راه اندازی محل کار، افتتاح استارتاپ رویایی شما می تواند بسیار سرگرم کننده باشد. اما قبل از اینکه به طور رسمی وارد بازار شوید، باید اقدامات قانونی مناسب را انجام دهید تا شانس موفقیتتان را افزایش دهید.

اما این مراحل قانونی کدامند؟

·        درخواست برای جواز کسب و راه اندازی کسب و کار

·        انتخاب نام کسب و کار

·        دریافت شماره شناسه مالیاتی

·        تشکیل پرونده برای علامت تجاری

·        ایجاد یک حساب بانکی جداگانه

·        آشنایی با قوانین کسب و کار

·        نوشتن قراردادهای ساختمانی برای مشتریان و افرادی که قصد همکاری با آنها را دارید

۶.  ایجاد یک مکان (فیزیکی یا آنلاین)

باید مشخص کنید که اگر شما نیاز به ایجاد یک مرکز تولیدی، راه اندازی یک فضای اداری یا باز کردن یک فروشگاه دارید، آیا اجاره یا خرید ملک برای شما مناسب است یا خیر. در بسیاری از موارد، شما می توانید برای مدیریت یک فضای تجاری، کسر مالیات دریافت کنید که این مزیت برای داشتن مکانی است که صاحبش خود شمایید.

مراحل قانوی برا ساخت استارت آپ

با این حال، یکی از دلایلی که استارت آپ ها در ابتدای راه اندازی کسب و کارشان تصمیم می گیرند جایی را اجاره کنند این است که بتوانند پول خود را در سایر جنبه های شرکت سرمایه گذاری کنند. اجاره کردن یک مکان و پرداخت اجاره می‌تواند راه ارزان‌تری برای راه‌اندازی استارت‌آپ شما در یک مکان بهتر باشد.

به خاطر داشته باشید که قیمت اجاره می تواند به طور غیرمنتظره ای افزایش یابد، که می تواند شما را مجبور به پرداخت هزینه بیشتر یا جابجایی کند. در عصر دیجیتال امروز، راه اندازی یک پلتفرم حضور آنلاین و تجارت الکترونیک بسیار مهم است. در واقع، بدون داشتن یک پلتفرم آنلاین با توجه به بستر ایجاد شده برای موفقیت به مشکل خواهید خورد. زیرا که مشتریان به طور فزاینده ای به خرید آنلاین می پردازند و از گوگل برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد محصولات شما استفاده می کنند.

علاوه بر این، داشتن یک وب سایت می تواند مزایایی مانند موارد زیر داشته باشد:

·         فروشگاه در ۲۴ ساعت شبانه روز، در تعطیلات آخر هفته و تعطیلات که باعث افزایش فروش می شود در دسترس است.

·        به شما کمک می کند که به مشتریان در سراسر جهان دسترسی داشته باشید.

·        اجازه دادن به مشتریان برای خواندن نظرات درباره محصولات شما، که می تواند اعتبار برند شما را افزایش دهد.

با راه اندازی وبلاگ نیز می توانید حضور آنلاین خود را بیشتر تقویت کنید. این می تواند به شما کمک کند تا خود را به عنوان یک متخصص در زمینه کاری خود معرفی کنید. همچنین می توانید از بهینه سازی موتور جستجو (SEO) برای افزایش دیده شدن برند خود در جستجوهای گوگل استفاده کنید که این مورد را می توانید با تولید محتوای سئو شده انجام دهید. و همیشه ایده خوبی است که در پلتفرم های رسانه های اجتماعی پست کنید، جایی که مخاطبان شما به طور مکرر از آن بازدید می کنند.

۷.  طراحی برنامه بازاریابی

هر استارتاپی در ابتدای راه اندازی کسب و کار برای دیده شدن باید مقداری پول و زمان را صرف بازاریابی کند. این هزینه بسیار مهم است، زیرا قرار است به شما کمک کند.

طراحی و برنامه ریزی برای بازاریابی

این هزینه ها چطور می خواهند به شما کمک کنند؟

·        ایجاد هویت برای برند

·        از رقبایتان پیشی بگیرید

·        ایجاد روابط با مشتری و ایجاد وفاداری

·        افزایش دیده شدن، که مشتریان جدید را جذب می کند

·        اعتبار شرکت خود را تقویت کنید

و اما برخی از فعالیت های بازاریابی استارتاپی که باید به آنها توجه کنید عبارتند از:

·        استفاده از رسانه های اجتماعی برای جذب مشتریان و تبلیغ معاملات

·        ارائه نمونه ها یا دموهای رایگان در فروشگاه شما

·        حمایت مالی از رویدادها برای نشان دادن نام شما در جوامع محلی

·         اعطای جوایز به افراد معرف مشتری (بازاریابی همکاری در فروش)، که معاملات بیشتری را به همراه دارد. (برای آشنایی بیشتر با موضوع همکاری در فروش به این صفحه مراجعه کنید در اینجا می توانید یک نمونه از بازاریابی همکاری در فروش را مشاهده کنید)

۸.  پایگاه مشتریان را بسازید

برای اینکه کسب و کار استارتاپ شما موفقیت بلندمدتی داشته باشد، باید یک پایگاه مشتری ایجاد کنید. این مشتریان وفادار می توانند در موارد زیر به کسب و کار شما کمک کنند:

·        سرعت فروش خود را افزایش دهید، زیرا آن ها مایلند در شرکت شما هزینه کنند

·        ارسال پیامی به مشتریان جدید مبنی بر اینکه برند شما قابل اعتماد است

·        ایجاد همکاری در فروش، که در زمان و تلاش شما با یافتن مشتریان جدید صرفه جویی می کند

برخی از راه هایی که می توانید مشتریان را جذب و حفظ کنید عبارتند از:

·        ارائه محصول یا خدمات عالی به طور مرتب

·        راه اندازی برنامه های وفاداری برای تداوم حضور مشتریان

·        استفاده از بازاریابی  همکاری در فروش در رسانه های اجتماعی، که شامل پرداخت هزینه به اینفلوئنسرها برای تبلیغ محصولات به مخاطبان هدف شما می شود

·        تمرکز بر خدمات عالی به مشتریان

·        از تحقیقات بازار برای درک بهتر انتظارات مشتریان خود استفاده کنید

·        درخواست بازخورد مستقیم از مشتری

با توجه به گزارش شورای بین‌المللی مراکز خرید (ICSC) 92 درصد از مصرف‌کنندگان اعلام کردند که وفاداری‌شان به خرده‌فروش‌های خاص به این دلیل است که قیمت‌هایی منصفانه و مطابق با ارزش محصول خود ارائه می‌دهند، در حالی که ۷۹ درصد گفتند که دلیل وفاداریشان کیفیت محصول است.

تغییر مسیر در و ساخت برند و استارت آپ شخصی

۹.  برنامه ریزی برای تغییر

استارت آپ ها در چند سال اول فعالیت خود به شدت تغییر می کنند. کلید موفقیت، تغییر و تطبیق مدل کسب و کار خود با بازار و کار و صنعت است.برخی استراتژیی هایی که شما را برای این تغییر و تطبیق کمک می کنند عبارتند از:

  • متفکرانی را استخدام کنید تا بدانید تیم شما سازگار است
  • گوش دادن به بازخورد مشتریان، تامین کنندگان و افرادی که با آنها کار می کنید
  • در جریان روندهای صنعت خود باشید

به یاد داشته باشید، این مشاغلی هستند که مایل به تکامل با انتظارات مصرف کننده هستند که می توانند خود را برای سال های آینده تثبیت کنند. به یاد داشته باشید که مشاغلی می توانند خود را تثبیت کنند که مایل به تکامل و سازگار شدن با انتظارات مشتریان باشند.

همانطور که قبلا هم گفتیم راه اندازی کسب و کار آسان نیست اما فراموش نکنید هر کاری سختی های خودش را دارد اما با همکاری با افراد متخصص می توانید با خیالی آسوده کسب و کار خود را راه اندازی کنید.

محتوا هایی که شاید بپسندید

جذابیت پیج شما با کاور هایلایت اینستاگرام

جذابیت پیج شما با کاور هایلایت اینستاگرام

پیشگفتار امروزه اینستاگرام به یکی از پرکاربردترین شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است و کاور هایلایت اینستاگرام ابزاری کلیدی برای جذابیت بیشتر پیج کاربران به شمار می‌آید. با توجه به این که اولین برداشت‌ها در دنیای دیجیتال بسیار حائز اهمیت است، استفاده از کاورهای هایلایت اینستاگرام می‌تواند تأثیر زیادی...

هزینه تولید محتوا اینستاگرام

هزینه تولید محتوا اینستاگرام

پیشگفتار در دنیای دیجیتال امروز، اینستاگرام یکی از پرطرفدارترین پلتفرم‌ها برای ارتباط با مخاطبان و مشتریان است. اهمیت تولید محتوا در اینستاگرام برای رشد و موفقیت کسب‌وکارها غیرقابل انکار است. اما نکته‌ای که شاید کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، این است که تولید محتوای اینستاگرام جذاب و موثر نیازمند...

ایده تولید محتوا اینستاگرام بدون چهره

ایده تولید محتوا اینستاگرام بدون چهره

پیشگفتار اینستاگرام به عنوان یکی از محبوب‌ترین شبکه های اجتماعی، بستری مناسب برای رشد کسب‌وکارها و افراد فراهم کرده است. اما یکی از چالش‌های تولید محتوا در اینستاگرام، عدم تمایل به نشان دادن چهره است. شاید به دلایل مختلفی همچون مسائل شخصی، تمایل نداشتن به دیده شدن یا حفظ حریم خصوصی، برخی از افراد...