راهنمای ساخت شرکت؛ هر آنچه باید بدانید

مدل های درآمدی هر کسب و کاری بعد از ساخت شرکت با هم متفاوتند پس تلاش کنید مدل درآمدی مختص کسب و کار خود را پیدا کنید

نگارش توسط تیم رز مارکتینگ

آذر 10, 1400

پیشگفتار

در روزگاری که همه افراد بودن در صنایع هیجان انگیزی همچون صنعت مد، تکنولوژی، کشاورزی و پزشکی را دوست دارند و جهان شاهد میلیارد هایی است که با اینترنت و بیت کوین میلیاردر شده اند، ساخت شرکت بین المللی کمی واقعی تر به نظر می رسد!

ساخت شرکت یا ساخت برندی قدرتمند آرزوی هر کسی است، رابرت کیوساکی (از میلیاردر های جهان و نویسنده کتاب پدر پولدار، پدر بی پول) می گوید که اگر واقعا تمایل به ثروتمند شدن دارید باید تجارت شخصی خود را بسازید، در کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید نیز توصیه مشابه ای صورت گرفته است، و عجیب تر اینکه اگر بیشتر کتاب های حوزه ثروت آفرینی را بخوانید چنین توصیه به شما دارند. کارآفرینی تقریبا شغل تمامی میلیاردر های جهان است!

این شغل یعنی ساخت ارزش ها، ماندگار شدن در یاد ها و تحول در زندگی هزاران نفر، اگر دوست دارید کارآفرین شوید یا ساخت صفر تا صد برندتان را مرحله به مرحله یاد بگیرید، همراهمان باشید.

اولین مرحله ساخت شرکت و برندتحقیق در بازار است.

قدم اول ساخت شرکت؛ انجام تحقیقات بازار و خلق مدل کسب و کار

مرحله اول ساخت برندتان این است که در بازار تحقیق کنید که تا چه اندازه شما را می خواهند؟! آیا محصول یا سرویسی که می خواهید عرضه کنید، مورد نیاز جامعه است!؟ و اینکه آیا رقیبان قدرتمندی دارید یا نه!؟

اگر محصول یا سرویسی که قرار است ارائه دهید، مورد نیاز جامعه باشد و رقیبان چندان قدرتمندی نداشته باشید پس احتمال زیاد قرار است کسب و کاری خوبی راه اندازی کنید و نوبت می رسد به خلق مدل کسب و کار، یعنی شما باید فایلی آماده کنید که در آن لیست اعضای شرکت تان، خلاصه ای از ایده، چشم انداز، سرمایه گذاران، حجم بازار، هزینه ها، مدل های درآمدی و … آورده شود.

“مردم محصولات را نمی خرند، بلکه راه حل های مشکلاتشان را می خرند!”

 

 

 

 

 

 

ناشناس

در یک نظر سنجی از استارت آپ های ایرانی و سرمایه گذاران خطر پذیر مشخص شد که از نظر استارت آپ ها ۱۶ درصد و از نظر سرمایه گذاران خطر پذیر ۴۲ درصد از شکست شرکت ها به دلیل مدل کسب و کار نامناسب است!

و به عقیده دن نوریس در کتاب گرانبهای “نوپای هفت روزه”، نیازی نیست ساعت ها روی خلق مدل کسب و کار زمان بگذارید، بلکه فقط کافی است این طرح کارا باشد و دارای ایده ای خوب باشد، فقط یک روز یا کمتر نیاز است. همچنین ده ها شرکت وجود دارند که می توانید از آنها مشاوره تخصصی مدل کسب و کار بگیرید (مثل شرکت ما!).

“گاهی می توانید تجربه سالهای بسیار زیاد یک کارافرین را با مشاوره ای یک ساعته از آن خود کنید، این حماقت است که بخواهید همه چیز را خودتان تجربه کنید!”

پویا پشابادی

نکته: وقتی مدل کسب و کار دارید یعنی اهداف شما مشخص، مکتوب و در معرض دید هستند، به عقیده روانشناس های بزرگی مانند برایان تریسی اگر اهدافتان مشخص و مکتوب باشد احتمال رسیدن به آنها چندین برابر خواهد شد! هنوز برای ساخت مدل کسب و کارتان اقدام نکرده اید؟! اگر مشکلی دارید از کتاب “خلق مدل کسب و کار” اثر “الکساندر استروالدر” و “ایو پیگنیور” کمک بگیرید.

-رقابت نکنید!

از دیگر موارد مهم در ساخت شرکت یا استارت آپ این مسئله است که اگر در حوزه ای رقیبی قدرتمند دارید سعی کنید خلاق باشید و چیز جدیدی به بازار که ارائه دهید (البته باید راه حلی از مشکلات مردم یا واقعا مورد نیازشان باشد) یا چیز متفاوتی ارائه دهید، رقابت با شرکت های قدرتمند وقت تلف کردن است! حتی اگر منابع کلانی از ثروت را همراه داشته باشید. چرا که آنها تحلیل رقبای قوی دارند و به محض اینکه جایگاه خود را در معرض تهدید ببینند اقدامات موثری با تجربه قوی انجام خواهند داد، در صورتی که یک استارت آپ نو پا حتی اگر سرمایه زیادی داشته باشد باید هوشمندانه از آن استفاده کند، چون بزودی صاحبان کسب و کار با انبوهی از بدهی های پرداخت نشده روبرو خواهند شد.

از خودتان بپرسید که رقابت با فلان شرکت در فلان حوزه ارزش وقت و هزینه ای که باید بپردازید را دارد؟! گاهی اوقات حتی پیروز شدن هم به نفع شما نخواهد بود، چرا که با وقت و هزینه کمتر می توانستید در حوزه ای دیگر موفق تر شوید.

مدل های درآمدی هر کسب و کاری بعد از ساخت شرکت با هم متفاوتند پس تلاش کنید مدل درآمدی مختص کسب و کار خود را پیدا کنید

-مشخصات یک ایده خوب

·        مشکلی واقعی را حل می کند و نیازی از جامعه را برطرف خواهد کرد.

·        ساده و خلاقانه است (فردی قبل از شما آن را انجام نداده است).

·        از طریق آن می توانید جذب سرمایه کنید.

·        افرادی که شما آنها را نمی شناسید، می گویند ایده خوب است.

·        افرادی که به آنها اطمینان کامل دارید می گویند که ایده خوب است.

·        ایده با شرایط کنونی شما قابل اجرا است (ایده رفتن به مریخ شاید جالب باشد، اما آیا اکنون شرایط چنین کاری برای شما وجود دارد؟!)

نکته ۱: اگر می خواهید با ایده های برتر دنیا در حال حاضر برای ساخت شرکت آشنا شوید حتما از این صفحه بازدید کنید.

نکته ۲: ایده شما در ساخت برند لازم نیست بی نقص و عالی باشد، بلکه به مرور زمان، با مواجه با مشتریان واقعی و تخصص بیشتر قادر هستید نقص های آن را برطرف کنید.

اجرای یک ایده مفید و ساده در حال حاضر بهتر از یک ایده خاص
و عالی است که بعدا انجام شود!

 

 

 

 

 

 

“پویا پشابادی”

قدم دوم ساخت شرکت؛ انتخاب نام، رنگ، فونت  و ترند طراحی گرافیک (شکل دادن هویت برند)

ایده ای خوب است که قابلیت اجرایی شدن داشته باشد. ساخت شرکت در گرو ایده ی اجرایی است

حال در قدم دوم ساخت برند شما باید نام مناسبی برای آن پیدا کنید، لازم نیست نام های عجیب غریب را انتخاب کنید، بلکه مرتبط با کاری که انجام می دهید، نامی ماندگار و ساده انتخاب کنید (هر چند در هنگام ثبت شرکت مجبور خواهید شد نامی رسمی و سه حرفی را برای خودتان برگزینید، اما نام روی کاغذ و اسمی که برندتان را صدا می کنید می تواند متفاوت باشد، سخت نگیرید!). حال نگاهی به مشخصات یک نام خوب از نظر نشریه فوربس بیندازید:

· نام هایی که تلفظ شان سخت است را انتخاب نکنید.

· نامی را انتخاب نکنید که محدود کننده رشد شرکت تان باشد، به طور نمونه وقتی شما در یک شهرستان زندگی می کنید و نام شرکت تان را براساس این شهر یا مرتبط با آن انتخاب می کنید، بعد ها هیچ وقت نمی توانید ادعای داشتن برندی جهانی یا ملی کنید چرا که این نام قرار است جلوی شما را بگیرد. بدین صورت که افرادی که از این شهر نیستند به دید فردی متعصب به شما نگاه می کنند و حتی گاهی حاضر نیستند سایت شما را ببینند.

· نام را در گوگل جستجو کنید؛ گاهی اوقات اگرچه از یک نام بسیار خوشتان آمده اما وقتی کسب و کاری شناخته شده به همان نام وجود دارد، پس بهتر است تغییر عقیده دهید.

· دامنه یا آدرس وبسایت تان باید آزاد باشد، معمولا یک دامنه .com بهترین گزینه برای شماست با این حال اگر دامنه با پسوند .com نام کسب و کار شما گرفته شده بود (اتفاقی که برای ما افتاد) مجبور خواهید شد از پسوند های دیگر مثل .co یا .ir استفاده کنید. یا می توانید دو نام دامنه برای خودتان برگزینید که هر دو به یک وبسایت ارجاع داده خواهند شد.

کافی است عنوان “خرید دامنه” را در گوگل جستجو کنید تا با لیست صد ها شرکت که گزینه ای برای چک کردن آزاد بودن یا نبودن دامنه دارند روبرو شوید.

نکته: می توانید با کمک وبسایت Google Domains دامنه های مرتبط به نام دامنه ای که دوست دارید را پیدا کنید.

· نامی معنا دار را انتخاب کنید؛ هر چند توصیه داریم هر چه سریعتر نام استارت آپ خود را برگزینید و به موضوعات مهمتری در ساخت شرکت بپردازید، اما بهتر است نام شرکت تان دارای معنا و مفهوم باشد.

· نظر اطرافیان را بپرسید؛ در کسب و کار هیچگاه به تنهایی فکر نکنید، چندین نام انتخابی را با خود به همراه داشته باشید تا نظر دوستان، خانواده، همکاران یا حتی مشاورین کسب و کار را در این باره بدانید.

· نام برندتان را باید خودتان دوست داشته باشید؛ در ساخت برند یا ساخت شرکت حواستان باشد که در ابتدا این شما هستید که باید این نام را دوست داشته باشید و با حس خوبی آن را به زبان بیاورید سپس توقع اینکار را از دیگران داشته باشید.

ساخت شرکت با ایده های نو می تواند موفقیت را برای شما به همراه داشته باشد

“برند شما همان حرف هایی است که دیگران درباره شما می زنند، زمانی که خودتان آنجا نیستید”

 

 

 

 

 

 

“جف بزوس”


Tweetr

-انتخاب رنگ برند

در ادامه ساخت برند می رسیم به مبحث رنگ، ما در استارت آپ رز که به نوعی خودمان را کارخانه ساخت برند در ایران می دانیم، قانون ساده ای برای انتخاب رنگ یک برند داریم، براساس روانشناسی رنگ ها، سبک طراحی گرافیک وبسایت آنها و زیبایی رنگ یک رنگ اصلی و یک رنگ متضاد یا مکمل را انتخاب خواهیم کرد. که این قانون ساده ممکن است در ساخت برند شما نیز موثر باشد.

از راه های ساده به دست آوردن رنگ مورد نظرتان در دنیای کامپیوتر، درخواست کد هگزا دسیمال آن از طراح گرافیک یا طراح سایتتان است. در زیر دو نمونه رنگ همراه با کد های هگزا دسیمال شان وجود دارد.

دو رنگ برند رز

نکته: برای پیدا کردن رنگ مکمل یا رنگ ثانویه استارت آپ تان حتما از سایت های زیر بازدید کنید:

۱.   https://www.canva.com/colors/color-wheel/

۲.   https://www.sessions.edu/color-calculator/

رنگ های مورد استفاده در انواع کسب و کار

-برخی قوانین روانشناسی رنگ در ساخت شرکت

هر یک از رنگ ها در روانشناسی کاربرد خاصی دارند به طور نمونه شما در مراکز پزشکی یا لوگوی داروخانه ها رنگ سبز را غالبا مشاهده می کنید، که دلیل آن آرامش بخشی و تسکینی است که به این رنگ ارتباط می دهند (پس در ساخت شرکت پزشکی بهتر از رنگ های طیف سبز استفاده کنید). یا رنگ قرمز غالبا رنگی تند، هیجان انگیز و اشتها آور شناخته می شود که می تواند در اغذیه فروشی ها یا رستوران ها مورد استفاده قرار گیرد.

  -راهنمای سریع روانشناسی رنگ کسب و کار

· قرمز: اشتهاآور؛ بهترین گزینه برای رستوران ها و انتقال حس ضرورت

· زرد: ارتباطات؛ بهترین گزینه برای شرکت های خدماتی که معنای استقبال و گرمی رفتار را دارد.

· آبی: اعتماد و افزایش بهره وری؛ مناسب شرکت های خطوط هوایی و خدمات پزشکی، آرامش بخش و اطمینان آور است.

· بنفش: ثروت، خرد و احترام؛ مناسب شرکت های حوزه مد، جواهرات، محصولات ضد پیری و زیبایی، به معنای خلاقیت و تفکر خلاقانه نیز هست.

· نارنجی: مثبت اندیشی؛ برای صنایع خلاق و پلتفرم های خرید آنی عالی است.

· سبز: سلامتی، طبیعت و صلح؛ آرامش خاصی ارائه می دهد، مناسب صنعت پزشکی، خرده فروشی ها و رسانه های خدماتی

· صورتی: زنانگی و جوانی؛ عالی برای برند های صنعت مد، و برند های مختص نوجوانان و جوانان

· سیاه: معتبر و قدرتمند؛ نماد لوکس بودن، مناسب هنر، موسیقی و برند های لوکس صنعت مد

روانشناسی رنگ را دست کم نگیرید
سبک طراحی گرافیک و نوع فونت

حال می­ رسیم، به یکی از رنگی ترین و جذاب ترین بخش های ساخت شرکت یا ساخت برند، شما در مرحله تعیین هویت برند یا استارت آپ تان هستید، پس باید یک ترند یا سبک از طراحی گرافیک را در تمامی بخش های برندتان دنبال کنید. قضیه ساده است، شما باید سبکی از گرافیک را که بیشتر به نوع کسب و کارتان مرتبط است و نشاندهنده ارزش های کارتان است را انتخاب کنید! همین

و از بین صد ها فونت مختلف در کامپیوتر نیز یک فونت انگلیسی و یک فونت فارسی که با دیگر بخش ها سازگار است و بهترین معرف برندتان نیز هست را برگزینید.

به طور نمونه سبک طراحی گرافیک استارت آپ ما isometric است و از آنجایی که دوست داریم اعلام کنیم که در حوزه دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال خلاقیت هایی را به ارمغان آورده ایم و سعی در بهتر کردن این حوزه داریم، پس این سبک جدید و جاه طلبانه در دنیای طراحی گرافیک معرف خوبی برای برند ما خواهد بود.

طراحی گرافیک

مهم: لزوما نیازی نیست که یک سبک طراحی گرافیک داشته باشید، اما خوب است که این مورد را مشخص کنید، موردی که مهمتر از این مسئله پیش روی شما قرار دارد بحث تجربه کاربری و مفید بودن وبسایت یا پلتفرم شماست.

نکته: اگر در اینترنت عبارت تجربه کاربری یا UX را جستجو کنید، بیشتر با این بخش آشنا خواهید شد.

بحث بعدی از فونت است شما باید یک فونت مناسب وبسایت تان که با دیگر عناصر وبسایت همخوانی داشته باشد برگزینید و حتی الامکان آن را در وبسایت، شبکه های اجتماعی، پوستر ها و … به کار ببرید.

در زیر تصویر فونت اختصاصی استارت آپ ما به عنوان نمونه قرار داده شده است.

ارتباطات خود را گسترش دهید و فرهنگ همکاری را ترویج دهید

نکته: مهم تر از ظاهر نرم افزار یا وبسایت تان کاربردی بودن آن است و اینکه آیا واقعا قرار است به جامعه خدمت کنید یا نه؟! اگر ساخت برند در راستای دوا کردن دردی از مردم نباشد، پس شما کسب و کار خوبی ندارید و قرار نیست رشد کند. 

ساخت شرکت

قدم سوم ساخت شرکت؛ طراحی لوگو و تعیین شعار شرکت

در ادامه راهنمای ساخت صفر تا صد شرکت شما می رسیم به مبحث شیرین طراحی لوگو، لوگو یا آرم در اصل چهره برند شما خواهد بود! و اگر بتوانید لوگویی بسازید که هم ساده باشد، هم اصول کسب و کار شما را نشان دهد، هم در یاد ها ماندگار شود و هم در هر جایی قابل شناسایی باشد! خب تبریک می گوییم یکی از مهمترین مراحل برندسازی و ساخت شرکت را انجام داده اید.

اگر کسب و کار شما لوگو ندارد پس قطعا یکی از بزرگترین مراحل برندسازی را از دست داده اید! توجه داشته باشید که اگر لوگویتان وکتور باشد و با نرم افزاری مثل ایلوستریتور (illustrator) ساخته شده باشد بهتر است، هر چند یک لوگوی فتوشاپی نیز بد نیست! و بهتر است این مرحله از ساخت شرکت تان را نیز خیلی سریع انجام دهید (وقتتان باید برای ارتباط با مشتری و کسب سود ذخیره شود).

در زیر به مواردی که در طراحی لوگو کسب و کارتان مهم است اشاره ای داشته ایم:

· ساده باشد

· مرتبط با کسب و کارتان باشد

· به یاد ماندنی باشد

· دارای رنگ بندی مناسب باشد (یک یا دو رنگ معمولا بهتر است از چندین رنگ مختلف)

· مقایس پذیر باشد (چه روی بیلبورد چاپ شود و چه مهر شرکت شود باز هم قابل رویت باشد)

· اگر در لوگو معنایی خاص یا اشاره ای ویژه وجود داشته باشد قطعا جذاب تر خواهد بود، به طور نمونه به لوگوی “توردو فرانس”در زیر توجه کنید، همچنان که نام این مجموعه مسابقات دوچرخه سواری آمده است در دل لوگو تصویر یک دوچرخه سوار نیز گنجانده شده است، که ممکن است کاربر در نگاه اول آن را درک نکند.

                                                                                              طراحی لوگو در ساخت برند

یا به لوگوی شرکت ما توجه کنید، شاید در نگاه اول فقط تصویری از یک گل را مشاهده کنید، اما اگر دقیق تر لوگو را بررسی کنید، درک می کنید که در واقع به انگلیسی نام شرکت نوشته شده است (دو گلبرگ اول حرف R لاتین، گلبرگ دوم حرف O گلبرگ سوم حرف S و گلبرگ آخر نیز نشان از حرف e انگلیسی دارد).

یک نمونه لوگو دیگر برای ساخت صفر تا صد شرکت

نکته: امروزه با کمک نرم افزار هایی مانند Canva به راحتی و در عرض یک روز می توانید لوگویی بسیار شیک بسازید، هر چند اگر دغدغه شما یک لوگوی واقعا اصیل و اصولی است باید از طراحان گرافیک با تجربه بالا کمک بگیرید.

جالب توجه: مواردی مثل طراحی لوگو یا تعیین نام برند بعد ها قابل تغییر و بهتر شدن هستند، نگرانی زیاد برای این موارد شما را از اصل موضوع یعنی ساخت شرکتی معتبر و ارائه خدمات مفید به مشتریان باز می دارد.

طراحی شعار شرکت

یکی از دیگر از موارد مهم در ساخت شرکت تان داشتن یک شعار است که در دل مخاطب بنشیند و هر جا که شعار قرار گرفته بود، مخاطبین شما را به یاد آورند در ادامه چند شعار از برند های مشهور را جهت بررسی آورده ایم.

شعار KFC: لیس زدن انگشت ها کار خوبی است

خوب وقتی در صنعت غذا شرکتی چنین شعاری را انتخاب می کند، ۲ حالت دارد یک اینکه آنها از ما می خواهند بهداشت را رعایت نکنیم و یا اینکه آنها حس می کنند آنقدر غذایشان خوشمزه است که اگر شما کاری غیر متعارف مانند لیسیدن انگشتان را حتی وسط جمعیت انجام دهید، ارزشش را دارد. خب شما چه فکر می کنید! این شعار چگونه تاثیری بر شما می گذارد؟! احتمالا حتی برای یکبار هم که شده دوست دارید مرغ های KFC را امتحان کنید تا ببیند آیا واقعا لیس زدن انگشت ها کار خوبی است؟! پس این شعار واقعا مفید و جالب است.

نکته: یک نمونه شعار خوب که می توانید از خلاقیت شان در ساخت شرکت خود الهام بگیرید.

                                                      تعیین شعار شرکت در فرآیند ساخت شرکت

شعار NIKE: فقط انجامش بده!

داستان پشت پرده این شعار اصلا داستان جالبی نیست چرا که می گویند از آخرین جملات فردی که ۲ نفر را کشته است، این شعار الهام گرفته شده است!! بله گری گیلمور در سال ۱۹۷۷ دو نفر را در ایالت یوتا کشت و آخرین جمله اش این بود: انجام بدید!

مهم نیست منبع الهام این شعار چه چیزی یا چه کسی بود، مهم این است که می توان این شعار را برترین شعار در بین شرکت های مشهور جهان دانست! چرا که واقعا ساده است، به کسب و کار نایکی مربوط است و معنای عمیقی دارد.

شرکت نایکی یک ابر شرکت آمریکایی در زمینه تولید کفش، پوشاک و تجهیزات ورزشی است. از این جهت این شعار مرتبط است که اگر شما واقعا قرار است ورزش کنید به انگیزه و نیروی ماورایی نیاز ندارید، فقط لازم است انجامش بدید، آنهم هر چقدر ساده تر، بهتر! حتی انجام یک حرکت ورزشی در ابتدا واقعا سخت اما تاثیر گذار است.

در واقع این شعار اثبات می کند که همیشه قدم اول سخت است اما برای پیروزی در هر کاری همان قدم اول واقعا نیاز است و بس!

                                                                                ساخت پلتفرم شرکت

قدم چهارم ساخت شرکت؛ ساخت پلتفرم

پلتفرم در زبان انگلیسی به معنای سکو یا یک محیط برای عرضه محصول یا کالاست، قبلتر ها تنها سکو یا پلتفرم کسب و کار ها یک مکان فیزیکی، سوله، اتاق، کارخانه و … بود. اما اکنون شرکت های موفق دنیا یا برند های برتر جهان مهمترین سکویشان نه مکان شرکت بلکه وبسایت یا اپلیکیشنی است که دارند (به آمازون و گوگل فکر کنید).

پلتفرم کسب و کار شما می تواند یک نرم افزار موبایل، وبسایت، حساب اینستاگرام، حساب لینکدین، کانال تلگرام یا نرم افزار کامپیوتر باشد! و یا همگی این موارد با هم می توانند پلتفرم شما را شکل دهند. در کل هر جایی که بتوانید کسب و کار خود را برپا کنید (در دنیای وب) آنجا پلتفرم یا منبع فروش و منبع ارتباط با مشتریانتان خواهد بود.

نکته: اگر مصمم هستید به ساخت شرکت در حوزه تکنولوژی بسازید، در سال های اولیه حتی به مکان فیزیکی نیز نیاز ندارید! بیشتر کارآفرینان برای مهیا کردن مکان فیزیکی شرکتشان عجله می کنند در حالی که بهتر است فعلا هزینه ای برای اینکار نکنید، شما قادر هستید بهترین کارمندان دورکار یا فریلنسر را استخدام کنید، با نرم افزار کارهایشان را مدیریت کنید و یک وبسایت کاربردی داشته باشید تا با مشتریان تان همیشه در ارتباط باشید!

نکته ۲: شرکت هایی زیادی امور طراحی سایت، افزایش بازدید اینستاگرام، طراحی اپلیکیشن و … را برای شما انجام می دهند، علاوه بر اینکه سعی کنید خودتان یک مهندس نرم افزار استخدام کنید، بد نیست از خدمات بهترین آنها نیز بهره ببرید و سایتی کارا و ساده یا نرم افزاری مفید داشته باشید.

نکته ۳: همچنین، شرکت رز مارکتینگ در طرح “ساخت صفر تا صد برند” هر پلتفرمی که بخواهید را برای شما طراحی خواهد کرد.

 

مزایای داشتن وبسایت

· افزایش فروش با کمک اینترنت

· افزایش اعتبار برند

· دسترسی به مشتریانی بیشتر و بازاری بزرگتر

· توانایی جذب سرمایه راحتتر

· ۲۴ ساعت هفته در دسترس بودن

· توانایی تجزیه و تحلیل مشتریان و کارمندان

· توانایی تبلیغ بیشتر و استفاده از خدمات بازاریابی مدرن

· جا ماندن از رقبا؛ اگر شما وبسایتی نداشته باشید احتمال دارد که رقیبان شما دارای وبسایت باشند و این یعنی مشتریانی که تکنولوژی را دوست دارند جذب خواهند کرد

· سرویس دهی بهتر

مهم: وبسایت شما در عین زیبایی و سرعت باید مفید باشد و تجربه کاربر از کار با آن عالی باشد! یک وبسایت بی نهایت زیبا با پوستر های رنگی و ویدئو های جالب زمانی با ارزش است که کاربر بتواند هر چیزی را که می خواهد به سرعت در آن پیدا کند، به راحتی ثبت سفارش کند، نظر خودش را ثبت کند و در وبسایت شما گیج نشود! یا با مشکلی مواجه نشود. ساخت شرکت یا برند یعنی ساخت ارزش و خدمت رسانی به جامعه؛ تنها راه پیشرفت شما در گرو حل مشکلات جامعه است.

مزایای داشتن نرم افزار

· ارائه ارزش بیشتر به مخاطبین

· ساخت برندی قدرتمند تر

· ارتباط ساده و سریع با مشتریان

· بالا بردن وفاداری مشتریان

· پیشی گرفتن از رقبا

· دسترسی به سطحی بالاتر از رضایت مشتری

· ساخت یک کانال بازاریابی شخصی سازی شده و مستقیم (حتما برای اطلاعات بیشتر واژه “موبایل مارکتینگ” را در گوگل جستجو کنید)

· ارائه خدمات فوری و بهتر به مشتریان

· درک بهتر خواسته ها و تفکر مشتریان

· داشتن کنترل بیشتر

· ارائه خدمات و ویژگی های منحصر به فرد

· دارا بودن راهی برای دریافت لحظه ای بازخورد های کاربر

نکته: مگر اینکه ایده شما موردی باشد که واقعا ارزش این را داشته باشد که کاربران آن را همیشه در موبایل خود نصب داشته باشند، در غیر اینصورت هزینه ساخت یک اپلیکیشن تخصصی هنگام ساخت شرکت واقعا بالاست و فقط یک وبسایت برای ارائه محصولات یا خدمات تان کافی است، و یا اگر از وردپرس استفاده می کنید، می توانید در عرض یک روز با کمک افزونه AppPresser یا افزونه های مشابه اپلیکیشن وبسایت تان را تحویل بگیرید.

نکته ۲: اگر کل پلتفرم شما قرار است یک نرم افزار موبایلی باشد، بهتر است بدانید که این حوزه بسیار سودآور است در صورتی که واقعا خلاق باشید و هزینه های تامین مالی چند مهندس نرم افزار خوب را داشته باشید (احتمالا برای تبلیغات و معرفی نرم افزار تان نیز به پول زیادی نیاز پیدا خواهید کرد).

مزایای حضور در شبکه های اجتماعی

–        مزایای حضور در شبکه های اجتماعی

·        در معرض دید میلیون ها کاربر اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین، تلگرام و … هستید

·        به بازاری بزرگتر دسترسی دارید

· شما ارتباطی مستقیم با مخاطبین خود دارید

· شما توانایی دسترسی به سرویس های تبلیغات پولی را دارید

· برندتان را قوی تر خواهید کرد

· می توانید ترافیک وبسایت تان را بالاتر ببرید

· می توانید به سادگی عملکردتان را ارزیابی کنید

· استفاده از شبکه های اجتماعی کاملا رایگان است

· می توانید از قدرت بازاریابی دهان به دهان استفاده کنید (پست های خوب به اشتراک گذاشته می شوند)

· می توانید تصاویر را در پینترست و اینستاگرام، ویدئو ها را در یوتیوب، موارد حرفه ای را در لینکدین و … با صد ها نفر به اشتراک بگذارید

 مهم: احتمالا در بین شبکه های اجتماعی که نام بردیم کمتر با لینکدین (LinkedIn) آشنایی داشته باشید، این شبکه اجتماعی از شرکت مایکروسافت است که مناسب افراد جویای کار، افراد شاغل در استارت آپ ها و مدیران است. و فوق العاده هم برای کسب و کار هایی که قصد دارند حرفه ای رفتار کنند، مفید است.

 

مزایای داشتن مکان فیزیکی برای استارت آپ تان

· داشتن یک مکان فیزیکی یا دفتر مرکزی به مشتریان شما اطمینان خاطر بیشتری می دهد.

· برای تعاملات حضوری و قرار داد های مهم به یک دفتر نیاز دارید

· برای آموزش به کارمندان و کارمندان محلی به یک مکان نیاز دارید

· محیط فیزیکی مسئولیت هایی را برای کارمندان تان به همراه خواهد داشت

· افرادی که در دفاتر کار می کنند سلامت فیزیکی بهتری دارند

· توانایی کار تیمی در یک دفتر کاری بالاتر است

· داده های حساس کسب و کارتان حفظ خواهد شد؛ وقتی فقط از کارمندان دورکار کمک بگیرید ممکن است برخی اطلاعات مربوط به کسب و کارتان در سیستم های آنها از بین برود!

 

نکته: سعی کنید حتما داده های مهم کسب و کارتان (هر چیزی که در اینترنت نمی توان آن را دانلود کرد) را در یک اکانت ابری قرار دهید. اکانت ابری فضاهایی موجود در دنیای اینترنت هستند که مانند یک هارد یا مموری موبایل وظیفه نگهداری داده ها را دارند. یکی از بهترین اکانت های ابری One Drive است که فقط باید یک ایمیل مایکروسافت داشته باشید تا ۵ گیگ فضای رایگان به شما دهد.

· مراحل ساخت فضای ابری One Drive

۱. به آدرس onedrive.com مراجعه کنید و در وبسایت one drive ثبت نام کنید، اگر اکانت شما در مرورگر ثبت شده باشد، احتمالا سایت به زبان فارسی است.

۲. حتما از شما خواسته می شود که با یک ایمیل مایکروسافت (outlook) ثبت نام را تکمیل کنید، پس یک حساب outlook بسازید

۳. ایمیل تان را تایید کنید.

 

مهم: مراحل به حدی ساده است که نیاز به هیچ آموزشی نیست مگر اینکه واقعا در حوزه کامپیوتر تازه کار باشید، که در اینصورت باید آموزش های جامع تر وب را دنبال کنید.

تجربه های مفید: در فرآیند کارآفرینی یا ساخت شرکت فقط زمانی که واقعا به یک مکان فیزیکی نیاز داشتید، آنجا را اجاره کنید، بعد از ۱ سال از ساخت شرکت خود فهمیدیم که سال اول کسب و کار هیچ نیازی به مکان فیزیکی نبوده و فقط هزینه های بیجای آن مانع رشد بیشتر ما شده بود. این که یاد بگیرید در کسب و کار پیش بروید و هر کاری را فقط لحظه ای که به آن نیاز دارید انجام دهید، عالی است.

راهنمای راه اندازی یک وبسایت در یک روز (با وردپرس)

۱. در اینترنت از یکی از شرکت های فروش هاست و دامنه یک دامنه و هاست برای وبسایت تان تهیه کنید؛ دامنه آدرس اینترنتی وبسایت تان است و هاست نیز فضایی در دنیای وب است که قرار است میزبانی وبسایت شما را به عهده گیرد.

هر مشکلی در زمینه دامنه و هاست داشته باشید، پشتیبان شرکت هایی که از آنها خرید کرده اید پاسخگو خواهند بود، نگران چیزی نباشید و جلو بروید.

۲. یک قالب وردپرس را نسبت به سلیقه و نوع کسب و کارتان انتخاب کنید. فقط در گوگل بزنید خرید قالب وردپرس، کسب و کار های زیادی در ایران قالب های جهانی را فارسی سازی کرده اند، و به فروش می رسانند.

۳. از شرکت هاستینگ بخواهید وردپرس یا قالب وبسایت را به هاست اضافه کند تا آنلاین شوید، یا می توانید با کمک آموزش های وب اینکار را به تنهایی انجام دهید.

۴. صفحه اول وبسایت تان را تمیز، ساده و کاربردی طراحی کنید، اگر صفحه ای باشد که می تواند ایمیل افراد را نیز جمع آوری کند عالی خواهد شد. مثلا برای دانلود رایگان کتاب “۴ ساعت کار در هفته” ایمیل خود را وارد کنید تا آن را به ایمیل شما ارسال کنیم (در بخش بازاریابی همین مقاله درک خواهید کرد که چرا لیست ایمیل افراد مهم است)

طراحی وبسایت ساده در ساخت برند

توجه: اگر قرار است وبسایت تان را به تنهایی بسازید در صورتی که تخصص ندارید می توانید با آموزش های ویدئویی و مقالات سطح وب یک وبسایت خوب بسازید، هر چند اگر شرکت ها اینکار را برای شما انجام قطعا بهتر خواهد بود چون نیروی کار آنها تخصص بیشتری دارد، اما بهتر است خودتان با حداقلی ترین امکانات وردپرس آشنا باشید.

همچنین می توانید از اپلیکیشن ساز ها برای ساخت یک اپلیکیشن ساده نیز کمک بگیرید (برخی رایگان و برخی در ازای هزینه ای ماهانه کار می کنند).

نکته آخر: برای بحث تیم سازی استارت آپ و اجاره مکان در ساخت شرکت یا ساخت برندتان به این نکته توجه کنید که امروزه در اکثر شهر ها شتابدهنده ها وجود دارند، شتابدهنده یعنی کسب و کار هایی که از کسب و کار های تازه که در صنعت خود آینده دارند حمایت می کنند، این حمایت ها شامل ارائه مکان برای تیم تان، کمک در تیم سازی، آموزش، سرمایه و … است. البته جدا از بحث سرمایه و مشاوره برای فضای کار می توانید از فضا های کار اشتراکی برخی از این شرکت ها نیز استفاده کنید (با آنها وارد مذاکره شوید، از چیزی نترسید).

همچنین در این صفحه می توانید لیست و مشخصات شتابدهنده های ایرانی را پیدا کنید.

نواع محتوای متنی با استفاده از استانداردهای سئو سازی شده و تأثیر آن در رتبه بندی موتورهای جستجو

قدم پنجم ساخت شرکت؛ بازاریابی

یکی از مهمترین بخش های کسب و کارتان بازاریابی آن است، هر کسی که در فکر ساخت شرکت یا راه اندازی یک استارت آپ هست از مهمترین اهدافش کسب درآمد و آسایش مالی است پس شما به علم بازاریابی نیاز دارید چون کسب و کارتان برای ادامه راه به مشتری نیاز دارد، چون کارمندان شما پول می خواهند، خود شما پول نیاز دارید و احتمالا هیچ چراغ جادویی در دست ندارید تا هزینه هایتان را پرداخت کند و لطفا از همین ابتدا موفقیت شرکت را براساس معیار های بی ارزشی چون تعداد بازدید سایت، تعداد بازدید شبکه های اجتماعی، لایک ها، فالوور ها، تعریف کردن افراد از ایده، ارزش احتمالی برند و … نگذارید، به زبان ساده موفقیت کسب و کار شما یعنی تعداد مشتریان یا کسانی که به شما اعتماد کرده اند. همین!

برخی از اساتید کسب و کار اقرار می کنند که برای سوددهی یک استارت آپ حداقل به ۱ تا ۲ سال زمان نیاز دارید، اما یادتان باشد که افرادی مشهوری چون دن نوریس در کتاب “استارت آپ در هفت روز” ما را تشویق به سادگی می کنند و معتقدند شما باید در همان روز های اول بعد از راه اندازی مشتری داشته باشید (وگرنه فرایند را پیچیده کرده اید)، به هر حال به موفقیت رسیدن یک استارت آپ با ایده ای تازه یا یک وبسایت به زمان زیادی نیاز دارد و صبر مرحله مهمی در کارآفرینی است اما ما یک توصیه برای شما داریم:

“حتی در همان روز های اول راه اندازی به فکر پیدا کردن مشتری باشید و از کسب و کارتان توقع پولسازی داشته باشید، شاید کسب و کار نتواند توقعات شما را برآورده سازد اما با اینکار هر روز به این فکر خواهید کرد که چرا مشتری ندارید و چگونه می توانید مشتریان تان را افزایش دهید!”

پویا پشابادی

 

اعتماد سازی در ساخت برند

برند شما زمانی با ارزش است که فقط با بردن نامش حس اعتماد در مخاطب ایجاد شود! آیا هر چیزی از برند اپل باشد برای شما با ارزش و قابل احترام نیست؟! خب برندسازی و ساخت برند با ارزش یعنی این!

بازاریابی وقتی ارزشمند است که مردم سخنان شما را بشنوند و بتوانند دوستتان بدارند! برای اینکه اعتماد را در ذات برند خود به وجود بیاورید نکاتی خلاصه و مفید را برایتان گردآوری کرده ایم، که سعی کنید در همان مراحل اولیه ساخت شرکت این موارد را به خاطر داشته باشید.

· هوش مردم را پایین در نظر نگیرید؛ زمانی که محصولتان به خوبی تبلیغش نیست یعنی دلسردی مشتریان، شاید فکر کنید آنها نمی توانند به خوبی از جزئیات کار شما سر در بیاورند یا می توانید ادعا های گوناگونی داشته باشید، اما یک اشتباه بزرگ در بازاریابی کم هوش تصور کردن مردم است! مردم درک می کنند که محصولات شما چقدر ماندگاری دارند، چقدر روی تولید آنها فکر شده و …

· با مشتریان تان صادق باشید؛ اینکه شما قیمت محصولی را چند برابر کنید و سپس به آن تخفیف ۴۰ درصدی بدهید، کار درستی نیست و دیر یا زود مردم خواهند فهمید که شما برندی قابل اعتماد نیستید!

· یک چیز رایگان به مخاطبین خود ارائه دهید؛ به طور نمونه اگر خدمات شما مشاوره بازاریابی است بار اول که فردی درخواست مشاوره می کند اگر رایگان باشد بهتر است! یا اگر خدمات اشتراک فیلم می فروشید، ده روز اول رایگان باشد بد نیست! با اینکار حسن نیت خود را به مخاطبین نشان می دهید و اینکه شما از امتحان شدن نمی ترسید، فراموش نکنید که کتاب های بزرگی مثل “تاثیر” اثر “رابرت چیالیدینی” که براساس تحقیقات روانشناسی برای بازاریابی بهتر نوشته شده است، ما را به انجام چنین کاری توصیه میکند.

· سعی  کنید محصولات یا خدمات تان واقعا مفید و کاربردی باشد، ساخت شرکتی مجلل بدون فایده هیچ درآمدی نخواهد داشت.

· در دسترس باشید؛ راههای ارتباطی با شما باید همیشه وجود داشته باشند

· خلاق باشید؛ وقتی که ساخت برند تان به نحوه ای است که دقیقا مانند رقبا یا دیگر شرکت ها هستید، نمی توانید اعتماد مخاطب را برای محصول یا سرویسی جذاب، جذب کنید!

نکته مهم: در ایجاد اعتماد برند همیشه حواستان به بازاریابی دهان به دهان یا تبلیغات ارجاعی باشد چرا که ۹۲ درصد از مردم به برندی اعتماد می کنند که یک آشنا آن را به آنها معرفی کرده باشد.

نکته ۲: حتما در سایت تان قسمت همکاری در فروش بگذارید.

بازاریابی در ساخت شرکت

ایجاد تمایل در مردم واقعا مهم است

آخرین باری که چیزی را خریدید کی بود؟! چرا آن را خریدید؟ احتمالا حس خوبی به شما داده است و از لحاظ احساسی درگیر آن شده بودید، طبق تحقیقات موثق احساسات همان چیزی است که موجب یک خرید می شود نه تفکرات منطقی! در یک سری تحقیقات مشخص شد افرادی که به خاطر ضربات وارده به سر احساسات خاصی نداشتند، توانایی تصمیم گیری نیز نداشتند!

به عبارتی دیگر کنترل کامل انسان برخلاف چیزی که تصور می شود در دست احساسات است نه منطق و عقل!

نه اینکه رفتار های ما عاقلانه نباشد بلکه همیشه در بازاریابی این نکته را به خاطر داشته باشید، ایجاد تمایل یا احساسی خوب در مشتری بهتر از ارائه دلایل منطقی برای خرید است.

هر روشی که بتوانید کاری کنید مردم به سمت محصولات یا خدمات شما تمایل پیدا کنند، در بازاریابی تان کارا خواهد بود. در کتاب های بزرگی مثل قدرت عادت هم چنین چیزی وجود دارد که بخشی از پروسه اعتیاد به مسائل مختلف تمایل پیدا کردن به یک موضوع است.

 

لطفا به تبلیغات نچسبید

پس از ساخت شرکت یا برندتان نباید به تبلیغات و بازاریابی بچسبید و آن را خیلی جدی بگیرید! شاید از این حرف تعجب کنید و حتما می پرسید که چرا؟!

دلیل ساده ای برای این حرف وجود دارد، هیچکس کسی که زیاد از خودش تعریف می کند را دوست ندارد! و در مورد برند ها هم احساس مردم همین است! آیا می توانید شرکتی را دوست بدارید که معتقد است بهترین در جهان است (بدون ارائه هیچ مدرکی)، کمترین سود را برای خودشان بر می دارند! و بهترین کارمندان جهان را در اختیار دارند؟

ما که نه!

در عوض شرکتی که ادعا می کند برای برخی از مشکلات شما راه حلی دارد (همراه با مدرک) و کاری می کند درخشان تر به نظر برسید، دوست داشتنی تر است و احتمالش بیشتر است به حرفشان گوش کنید.

صد ها تحقیق وجود دارند که نشان می دهد مردم از تبلیغات متنفر هستند: طبق تحقیقات HubSpot ۹۱ درصد از مردم معتقدند که تبلیغات مزاحم اند و ۷۹ درصد اعتقاد دارند مورد تعقیب تبلیغات هدفمند قرار گرفته اند (در دنیای وب امری طبیعی است). ۸۲ درصد از مردم آمریکا تبلیغات آنلاین را نادیده می گیرند و ۹۲ درصد حداقل یکی از انواع تبلیغات مربوط به ۶ رسانه اصلی را نادیده می گیرند.

برای همین است که در استارت آپ رز مارکتینگ تمام تلاش شرکت ما این بود که شیوه های تبلیغات غیر مستقیم را در جامعه ایجاد کنیم و به دام تبلیغات مستقیم یا سنتی نیفتیم.

اما راه حل چیست؟

“بازاریابی خوب یعنی اینکه شرکت شما هوشمند به نظر برسد، اما بازاریابی عالی یعنی اینکه مشتریان شما حس باهوش بودن کنند”

جوی چرنو (Joy Chernov)

یکی از بهترین راه حل ها برای اینکار استفاده از قوانین روانشناسی در کنار بازاریابی است، به همین منظور بد نیست کتاب “تاثیر” اثر “رابرت سیالیدینی” را مطالعه بفرمایید. اما یک روش ساده برای حل این مشکل اولا این است که بجای تعریف کردن از برندتان از مشتریان تعریف کنید، یعنی داستانی بسازید که بجای اینکه برند شما در آن قهرمان باشد این مشتریان باشند که قهرمان داستان باشند.

یکی از تبلیغاتی که اعتبار را به شرکت اپل بازگرداند تبلیغ ویدئویی متفاوت فکر کنید بود در این تبلیغ ویدئویی بدون نام بردن از اپل و محصولاتش تصاویر تعدادی از افرادی که در جامعه آنها را با نام نابغه می شناختیم پخش می شد و به گونه ای تصور می شد که هر کس که از محصولات یا خدمات اپل استفاده کند به نوعی خاص و نابغه محسوب می شود (یا توانایی تفکر خارج از چارچوب را دارد).

دوما از روش های بازاریابی مدرن مثل بازاریابی با هوش مصنوعی، بازاریابی چریکی یا بازاریابی درونگرا در فرآیند ساخت شرکت استفاده کنید. به عنوان مثال انجام اعمال خلاقانه و سرزده از روش های بازاریابی چریکی است، در زیر تصویری از شرکت مک دونالد قرار دارد که محتوای ظرف آن به خطوط عابر پیاده تشبیه شده است و مردم در هنگام رد شدن از خیابان ناخودآگاه به این شرکت فکر می کنند و اینکه هوس مک دونالد کنند اصلا جای تعجب نیست! (مک دونالد بزرگترین شرکت ارائه دهنده فست فود، با هزاران شعبه در همه جای دنیا است).

بازاریابی چریکی در ساخت صفر تا صد شرکت

راهنمای سریع اقدامات اولیه بازاریابی بعد از ساخت شرکت

پس از آن که استارت آپ تان را راه اندازی کردید، مجموعه اقدامات مهمی در بازاریابی دیجیتال وجود دارد که باید آنها را انجام دهید. این روش ها پس از مطالعات مختلف و تجربه بالا گردآوری شده اند.

اول از همه سعی کنید هدف و راه خود را مشخص کنید، یکی از اقدامات اولیه این است که مشخص کنید شما چیستید؟! در حال چه کاری هستید؟ آیا واقعا مفید هستید و دردی از مردم دوا می کنید؟ جامعه هدف شما کیستند و در کجا می شود این افراد را پیدا کرد؟!

در زیر ۸ گام استراتژیک برای ساخت طرح بازاریابی جامع در فرآیند ساخت شرکت آورده شده است، که اگر قرار است علمی و اصولی پیش بروید بهتر است براساس همین ۸ گام جلو بروید:

۱. اهداف بازاریابی خود را تعیین کنید. شما باید بدانید برای چه بخش هایی عمل بازاریابی را قرار است انجام دهید و در ۵ ماه آیند یا ۱۲ ماه باید به چه اهدافی برسید؛ اگر اهداف بازاریابی را تعیین نکنید، مسلما قرار نیست طرح بازاریابی شما در همان ابتدا به طور جدی آغاز شود.

نکته: بیشتر از ۲ رویداد خاص را در سال برای شرکت برنامه ریزی نکنید، یکی از این رویداد ها می تواند سمینار حمایت شرکت شما از بیماران سرطانی باشد.

  ۲. یک ممیزی بازاریابی بسازید. ممیزی بازاریابی در ساخت شرکت، مروری بر تمام فعالیت های بازاریابی است که در طول سه سال گذشته در کسب و کار شما انجام شده است. تا حد امکان دقیق باشید، اطمینان حاصل کنید که هر مورد کوچکی، تبلیغی، بروشوری و هر سمیناری را مرور کرده و موفقیت آمیز بودن آنها را مورد بررسی قرار دهید.

 

۳. انجام تحقیقات بازار؛ از اندازه بازار، تعداد رقبا، تنوع محصولات و خدمات و … بهتر است که آگاهی داشته باشید و تصمیمات بازاریابی خود را با کمک این اطلاعات به دست آورید.

 

۴. تعیین بازار هدف یا جامعه هدف؛ برای تعیین جامعه هدف یا اینکه مشتریان شما کیستند، باید در ابتدا تحقیق و بررسی بازار را انجام دهید، پس از آن ساده تر می توانید بفهمید بازار هدف شما شامل چه کسانی می شود یا شامل چه کسانی نمی شود.

 

۵. مقداری بودجه تعیین کنید؛ در فرآیند ساخت شرکت شما قرار نیست خودتان را ورشکسته کنید یا حقوق کارمندانی که با انگیزه برای شما کار می کنند را به جای بازاریابی بپردازید، یک بودجه برای بخش بازاریابی تعیین کنید و حتما سعی کنید در مرحله بعد از روش های کم هزینه بازاریابی مثل بازاریابی چریکی یا همکاری در فروش کمک بگیرید.

 

۶. ساخت روش ها و تکنیک های بازاریابی؛ حال که با کمک حسابداری بودجه را تعیین کردید، نوبت می رسد به تعیین روش ها و استراتژی بازاریابی، به طور نمونه ممکن است تبلیغ در گوگل برای یک شرکت خدماتی مناسب باشد، اما هیچ تضمینی نیست که اینکار برای یک کارخانه نیز مناسب باشد!

توجه: اگر با روش های بازاریابی مدرن در دنیا آشنا نیستید در بخش بعدی همین مقاله از بهترین روش های بازاریابی در دنیا برای شما بحث خواهد شد.

۷. ساخت برنامه انجام کار ها؛ حال که تاکتیک ها و روش های مناسب بازاریابی را انتخاب کردید، نوبت می رسد به اجرا کردن آنها یک برنامه منظم بسازید که در آن تعیین شده باشد هر قسمت از بازاریابی توسط چه کسی و تا کی انجام شود! نظم داشتن و تخصیص به موقع کار ها در ساخت شرکتی مفید بسیار ضروری است.

 

۸. ارزیابی پیشرفت داشته باشید؛ قطعا شما باید پس از مدتی ببینید که چه کاری انجام داده اید، چند تا مشتری راضی دارید، چه حد از اهداف بازاریابی جلو رفته و اگر موردی پیش نرفته یا موثر نبوده دلیلش چه بوده است؟

 

معرفی روش های بازاریابی مدرن

خب حال می رسیم به روش های بازاریابی مدرن در دنیای کنونی که می توانید از آنها بهره ببرید، دقت کنید که این کتاب قرار نیست به طور کامل این موارد را به شما توضیح دهید. وظیفه این مقاله راهنمای ساخت صفر تا صد شرکت با کمترین هزینه ممکن است. پس فقط توضیحاتی مختصر درباره روش های بازاریابی دیجیتال که در ساخت شرکت می توانید آنها را به کار ببرید خواهیم داد.

 

۱. بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)

یک صفحه در سایت تان بسازید که افراد پس از وارد کردن ایمیل شان جایزه ای دریافت می کنند، به عنوان مثال یکی از دوستان من که صاحب یک کسب و کار مشاوره حقوقی است، در ازای دریافت ایمیل هر شخص به او یکبار مشاوره رایگان می دهد. مثالی دیگر نوشتن چنین متنی است: “دانلود رایگان کتاب ۴ ساعت کار در هفته، ایمیل تان را وارد کنید و بلافاصله لینک دانلود این کتاب محشر را در ایمیل تان دریافت کنید”

داشتن لیستی از ایمیل افراد مختلف در فرآیند ساخت شرکت عالی است چرا که می توانید روزانه هزاران ایمیل از تخفیف ها و جشنواره های محصولات یا خدمات تان برای این مخاطبین بفرستید و اینکه هزینه ارسال ایمیل نسبت به دیگر روش های بازاریابی بی نهایت کم است.

 

۲. سئو (SEO)

سئو نقش مهمی در ساخت شرکت در روزگار کنونی دارد، سئو به معنای میزان علاقه موتور های جستجو به وبسایت یا صفحه شبکه های اجتماعی شماست. زمانی که در گوگل عبارت “خرید کفش” را جستجو می کنید، وبسایتی که از نظر این کلمه کلیدی سئوی بهتری دارد در نتایج جستجو اول است. برای بهبود سئو وبسایت تان باید تا حد ممکن آن را بهینه کنید، سرعتش را بالا ببرید، محتوای خوب تولید کنید و وبسایت تان امن و مفید باشد.

سئو بی نهایت مهم است چرا که هر چه سئو شما بهتر باشد میزان بازدید وبسایت تان بالاتر است و اگر بازدید کننده نداشته باشید تقریبا دیگر روش های بازاریابی آنلاین فایده ای نخواهند داشت.

 

بهبود سئو کسب و کارتان

 

۳. بازاریابی محتوایی (Content marketing)

تولید محتوای متنی، تصویری، ویدئویی، صوتی و … که مفید باشد و جامعه هدف شما را در بر گیرد، واقعا مهم و تاثیر گذار است. این مورد در رشد کسب و کارتان و ساخت شرکتی نام آشنا حرف اول را می زند و قرار است مردم از این طریق با شما آشنا شوند.

 

شروع بازاریابی محتوا

 

۴. بازاریابی در شبکه های اجتماعی

بودن در اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین، تویتر، تلگرام و … با میلیون ها کاربر آنهم بصورت رایگان یک لطف از دنیای تکنولوژی به ما قرن بیست و یکمی هاست. که تاثیر آن در ساخت شرکت را باید جدی بگیرید و با تولید محتوا شایسته و مفید در شبکه های اجتماعی کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید و مشتری بسازید.

مزایای شبکه های اجتماعی در ساخت شرکت

نکته: در سال ۲۰۲۱، ۴.۴۸ میلیارد نفر در جهان به طور فعال از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند، و این افزایش ۱۳.۱۳ درصدی نسبت به سال قبل که ۳.۶۹ میلیارد در سال ۲۰۲۰ بود، است. در سال ۲۰۱۵، تنها ۲.۰۷ میلیارد کاربر وجود داشت – این یک افزایش کلی در تعداد کاربران تنها در عرض شش سال است، یعنی چیزی حدود ۱۱۵.۵۹٪ رشد!

 

حسابداری اولیه در ساخت شرکت

اولا در ساخت شرکت یا برند مد نظرتان حسابداری را جدی بگیرید این کاری بود که ما انجام ندادیم و پس از مدتی با انبوهی از حساب و کتاب های عجیب و غریب احاطه شدیم که نیاز به بررسی دوباره داشتند، دوما اگر استارت آپ کوچکی دارید فقط کافی است یک نرم افزار حسابداری ارزان یا رایگان استفاده کنید. و استراتژی شما در حسابداری باید به شکل استراتژی اول سود باشد.

نظریه اول سود اولین بار در کتاب “اول سود” ارائه شد امای رد پای این نظریه در کتاب هایی مثل “پدر پولدار، پدر بی پول” اثر محبوب “رابرت کیوساکی” نیز موجود است.

بر مبنای این اصل شما باید در ابتدا سود کسب و کارتان را در نظر بگیرید و سپس به فکر بدهی ها، حقوق کارمندان، هزینه های اجاره و … باشید. و اینکه هیچگاه نگذارید این سود در دسترس باشد (اگر سرمایه گذاری کنید بهتر است) چرا که وسوسه خواهید شد که سود را باز هم خرج کسب و کار کنید و در نهایت شرکتی خواهید داشت که فقط در حال بلعیدن پول های شماست، یک هیولای پول خوار!

مهم: روش اول سود، سیستمی است که در آن صاحبان مشاغل درصدی از هر فروش را به عنوان سود می گیرند. فرمول محاسبه سود سنتی هزینه ها را از فروش کسر می کند و مقدار باقی مانده را به عنوان سود باقی می گذارد. فرمول Profit First، نحوه تفکر صاحبان کسب و کار در مورد حسابداری و بودجه را در فرآیند تاسیس یک استارت آپ یا ساخت شرکت تغییر داده است.

مشاوره سرمایه گذاری

قدم ششم ساخت شرکت؛ پیدا کردن سرمایه گذار

خب به بخش جذاب ساخت شرکت یعنی پیدا کردن سرمایه گذار خوش آمدید، هر چند که اصولی تر این بود که این بخش از ساخت شرکت در مرحله دوم و پس از طرح کسب و کار و ایده قرار می گرفت، اما تجربه ما در این حوزه نشان می دهد که اگر واقعا قرار است از شرکت های شخصی، شتابدهنده ها و دولت تسهیلات بگیرید و سرمایه گذار شرکت شما شوند، بهتر است که در ابتدا مراحل ساخت شرکت را به ساده ترین شکل ممکن انجام دهید.

چرا که این نشان می دهد شما قدرتمند هستید و حتی بدون کمک سرمایه گذاران نیز می توانید کسب و کار موفقی بسازید.

معمولا سرمایه شخصی شما چندان زیاد نیست که بتوانید با آن چندین سال هزینه های یک استارت آپ را بپردازید، حتی اگر هم چنین منبع مالی دارید یا قرار است از بانک وام کلانی بگیرید باز هم به قدرت و مشاوره سرمایه گذاران و شرکت های سرمایه گذاری نیاز دارید.

راهنمای جذب سرمایه در ساخت صفر تا صد شرکت

برخی از آمار می گویند که ۷۳ درصد از استارت آپ ها به علت نبود سرمایه کافی شکست می خورند، برخی دیگر از آمار نیز می گویند که ۹۰ درصد استارت اپ ها به دلیل نبود پول کافی شکست می خورند!!

این یک فاجعه است مخصوصا زمانی که شما محصول یا سرویسی عالی قرار است به دنیا عرضه کنید.

 

روش های تامین مالی در فرآیند ساخت شرکت

· تامین مالی از طریق دوستان، خانواده و آشنایان (مناسب برای زمانی که آنها مایل به سرمایه گذاری روی ایده شما باشند)

· درخواست وام از بانک های مختلف (مناسب برای زمانی که بانک ها به شما وام می دهند و توانایی بازپرداخت آن را دارید)

· مذاکره با سرمایه گذاران شخصی (تعداد آنها در ایران نیز کم نیست اما باید شرایط تان واقعا مناسب جذب سرمایه باشد)

· مذاکره با دانشگاه ها و شرکت های حوزه خودتان (مناسب برای زمانی که این گونه مراکز و شرکت ها توانایی تامین مالی و برنامه این کار را داشته باشند)

· استفاده از سیستم های تامین مالی جمعی (مناسب برای زمانی که ایده عالی و توانایی تاثیرگذاری دارید)

· تامین مالی از طریق ادارات دولتی و سازمان های مختص همین کار (مناسب برای زمانی که اعتبار دولتی دارید، ثبت شرکت کرده اید، و شرایط مورد نظر طرح های مختلف دولتی را دارید)

توجه: در ساخت شرکت بهترین روش برای شما کمک گرفتن از شرکت های سرمایه گذاری شخصی یا شتابدهنده هاست چرا که حتی اگر طرح شما را نپذیرند هم برای شما مفید است چون آنها متخصصین و با تجربه های این حوزه هستند و اگر تشخیص دهند ایرادی در کار شما وجود دارد باید اول آن را رفع کنید و اینکه سرمایه آنها قرار است شرکت شما را رشد دهد و قرار نیست بازپرداختی داشته باشید، آنها از فضای کار تا جذب سرمایه همراه شما خواهند بود به شرطی که واجد شرایط باشید، تیمی عالی داشته باشید، ایده تان خوب باشد و بتوانید ثابت کنید این ایده مفید و مورد نیاز مردم است.

برای جذب سرمایه باید چه کار کرد؟

اگر قرار است از شتابدهنده ها و شرکت های سرمایه گذاری سرمایه جذب کنید باید یک سری اصول را در ذات شرکت خود داشته باشید (البته این نکات برای تمامی انواع جذب سرمایه کارا هستند).

· یک طرح کسب و کار خوب بسازید

· مخاطبین هدف خود را به خوبی بشناسید

· در زمان ارائه طرح خود فردی که بتواند به خوبی صحبت کند را همراه داشته باشید

· سعی کنید افراد مفیدی در تیم خود داشته باشید

· از تمامی همکاران و افراد مفید آماده قدردانی باشید

· یک برنامه دقیق همراه با زمان بندی تحویل دهید

· از داده های موثق و اعداد و ارقام استفاده کنید

· هزینه ها و منابع درآمدی استارت آپ را به خوبی برای سرمایه گذاران توضیح دهید

 

تامین سرمایه سریع

شما در دنیای بی حد و مرز تکنولوژی زندگی می کنید پس حتی امکان پیدا کردن سرمایه گذار خارجی را نیز دارید. اگر دارای یک کسب و کار آنلاین هستید پس حتی فرصت های ادارات دولتی، طرح های شرکت های بزرگ و مسابقه ها را نیز جدی بگیرید! برخی مسابقه های کارآفرینی در صورت برنده شدن طرح به شما سرمایه های کلان می دهند، یا طرح های برخی از سازمان ها کاملا شامل حال شما خواهند شد، فقط باید سخت به دنبال آنها باشید.

اگر هم در اینترنت عبارت “تامین سرمایه جمعی را جستجو کنید”، با پلتفرم های خوبی در بحث تامین سرمایه جمعی روبرو خواهید شد، که روند ساخت شرکت شما را تسریع می بخشند.

 

مهم: حتما با فردی خبره در زمینه تامین سرمایه استارت آپ مشورت کنید، هزینه مشاوره چیزی نیست که شما را از سهیم شدن در تجربه چندین ساله این افراد باز دارد.

 

مجوز ها

مبحث دیگری که در فرآیند ساخت شرکت نیاز است آن را بدانید بحث مجوز های کسب و کار شماست، با توجه به نوع استارت آپ و کاری که انجام می دهد، شما باید مجوز های خاصی دریافت کنید هر چند برای یک کسب و کار آنلاین نیاز به مجوز های گوناگون که مدت زمان زیادی برای دریافت نیاز دارند، ندارید! اما ما دو مجوز عمومی که هر کسب و کار آنلاین باید داشته باشد را به شما معرفی می کنیم که سعی کنید حتما آنها را دریافت کنید.

اگر هم صنف خاصی دارید مجوز های اختصاصی کسب و کارتان را نیز باید دریافت کنید، به طور نمونه برای ارائه محصولات سمعی و بصری به مجوز فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز دارید.

 

۱. اینماد

مجوزی که نشان می دهد وبسایت و کسب و کار شما قانونی است و کاربران می توانند در وبسایت تان اگر شکایتی از شما دارند، ثبت کنند. برای جلب اعتماد مشتریان بد نیست اینماد را داشته باشید (هزینه گرفتن این مجوز پایین است).

 

۲. مجوز اتحادیه کسب و کار های مجازی

همانطور که از نام آن پیداست مسئول تایید و نظارت بر کسب و کار های دنیای مجازی است. اگر این مجوز را هم داشته باشید قطعا کسب و کارتان معتبر تر به نظر می رسد.

 نکته: برای سوال از شرایط هر مجوز فقط نام مجوز را در گوگل جستجو کنید، اطلاعات کاملی دریافت خواهید کرد.

 

آنچه بهتر است افزون بر این مقاله بدانید

این مقاله در تلاش بود که راهنمایی سریع و ساده (البته تا حد امکان مفید) برای ساخت صفر تا صد یک استارت آپ یا شرکت باشد. اما اگر این مقاله کافی نیست برای هدفی که دارید بهتر است در ادامه کتاب هایی که معرفی شده را بخوانید:

۱. استارت آپ هفت روزه از دن نوریس

۲. خلق مدل کسب و کار از الکساندر اوستروالدر, ایو پیگنیور

۳. صفر تا یک از پیتر تیل

۴. اول سود از مایک میخالوویچ

۵.   این است بازاریابی از ست گادین

۶. استارت آپ ناب اثر اریک رایس

و …

                                                     ساخت شرکت، ساخت صفر تا صد برند


 

 

 

 

 

محتوا هایی که شاید بپسندید

جذابیت پیج شما با کاور هایلایت اینستاگرام

جذابیت پیج شما با کاور هایلایت اینستاگرام

پیشگفتار امروزه اینستاگرام به یکی از پرکاربردترین شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است و کاور هایلایت اینستاگرام ابزاری کلیدی برای جذابیت بیشتر پیج کاربران به شمار می‌آید. با توجه به این که اولین برداشت‌ها در دنیای دیجیتال بسیار حائز اهمیت است، استفاده از کاورهای هایلایت اینستاگرام می‌تواند تأثیر زیادی...

هزینه تولید محتوا اینستاگرام

هزینه تولید محتوا اینستاگرام

پیشگفتار در دنیای دیجیتال امروز، اینستاگرام یکی از پرطرفدارترین پلتفرم‌ها برای ارتباط با مخاطبان و مشتریان است. اهمیت تولید محتوا در اینستاگرام برای رشد و موفقیت کسب‌وکارها غیرقابل انکار است. اما نکته‌ای که شاید کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، این است که تولید محتوای اینستاگرام جذاب و موثر نیازمند...

ایده تولید محتوا اینستاگرام بدون چهره

ایده تولید محتوا اینستاگرام بدون چهره

پیشگفتار اینستاگرام به عنوان یکی از محبوب‌ترین شبکه های اجتماعی، بستری مناسب برای رشد کسب‌وکارها و افراد فراهم کرده است. اما یکی از چالش‌های تولید محتوا در اینستاگرام، عدم تمایل به نشان دادن چهره است. شاید به دلایل مختلفی همچون مسائل شخصی، تمایل نداشتن به دیده شدن یا حفظ حریم خصوصی، برخی از افراد...