مقدمه
با توجه به ورود فناوری و استفاده روزافزون از فضای مجازی، ساخت کسب و کار بین المللی و چگونگی نحوه مدیریت آن، از جمله عوامل مؤثر برای جذب مشتریان بیشتر و افزایش درآمدزایی است. از سوی دیگر توسعه ارتباطات مردمی، توسعه شغلی، ایجاد گروههای کاری منسجم بین المللی، تبدیل شدن به یک برند جهانی و مواردی از این قبیل نیز از اصلیترین دلایل ورود به بازار جهانی محسوب میشود. در این میان تئوریهای واقع گرایانه بایستی جایگزین فرضیات شود.
اطلاع از قوانین و مقررات بین الملل، نحوه ورود به بازار جهانی، نحوه پرداخت مالیات و شرایط آن، قوانین حقوقی و موارد این چنینی برای ایجاد یک کسب و کار نوین از جمله موارد حائز اهمیتی است که بایستی به آن توجه شود. اینکه برای ورود در رقابت تنگاتنگ کسب و کار بینالمللی، از کجا و چگونه شروع به کار کنیم در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
فرایند ساختار کسب و کار نوین
همانطور که گفته شد برای ایجاد کسب و کار نوین و یا ساخت کسب و کار بین المللی، بایستی مراحلی را پشت سر بگذارید. آگاهی و شناخت درباره شرایط و فضای حاکم بر بازار بینالملل تنها رمز موفقیت در این حیطه میباشد. اینکه چطور بتوان از این فضا برای پیشبرد اهداف اقتصادی استفاده کرد، مستلزم رعایت برخی پارامترهای اصولی و ضروری است. در این بخش به برخی از فرایند این ساختار اشاره میکنیم؛
برنامه ریزی
به طور کلی تئوری ساختار و طرح یک کسب و کار، مستلزم وجود برنامهریزی است. در واقع یک برنامهریزی هدفمند و سودمند میتواند نیمی از مسیر را برای رسیدن به یک برند جهانی پیش روی چشمانتان قرار دهد. برنامهریزی شغلی جهت ورود به بازار جهانی از جمله ابتدایی ترین و اصلیترین گامهایی است که برای ساخت کسب و کار بین المللی بایستی برداشته شود.
تجزیه و تحلیل فضای بینالمللی
اگر چنانچه در صدد تبدیل کسب و کارتان به یک تجارت بینالمللی هستید، بایستی توانایی بررسی بازار جهانی را داشته باشید. این بدین معناست که دیگر کسب و کار شما از حالت انزوای خود به نوعی خارج شده و تبدیل به یک برند جهانی خواهد شد.
شناخت استانداردهای موجود اعم از قوانین و مقررات بینالملل و همچنین آشنایی با سهمیهها و تعرفهها از جمله گامهای حائز اهمیت در این مرحله به شمار میروند. گفتنی است که ساخت کسب و کار بین المللی و توسعه شغلی، مستلزم برخورداری از اطلاعات مرتبط با اتحادیهها وسازمانهای فعال در کشورهای مختلف نیز میباشد. در واقع تمامی این موارد حول محور تجزیه و تحلیل فضای بینالمللی میچرخد.
تحقیقات مرتبط با پرداخت مالیات و توسعه شغلی
بهترین شیوه در این مرحله آن است که کشور و یا منطقه مورد نظر خود را از ایجاد یک کسب و کار بینالمللی هدفمند مشخص کرده و تحقیقات مرتبط با چگونگی پرداخت مالیات را فقط در آن ناحیه انجام دهید. به مراتب میزان مالیات و قوانین پرداختی در هر کشوری متفاوت است. برخی از کشورها قوانین بسیار سخت و سنگینی را به دنبال دارند و برخی دیگر نیز سادهتر از کنار این قوانین عبور میکنند. انتخاب کشور مورد نظر، میزان مالیات پرداختی و شرایط آن ارتباط مستقیم با برگشت سود سرمایه و افزایش درآمدزایی خواهد داشت.
پیش بینی نتایج
توصیه میشود از همان ابتدای شروع کار و ساخت کسب و کار بین المللی، نتایج آن را پیشبینی کنید. اگر چنانچه ورود به بازار جهانی را در ذهن خود به صورت هدفمند متصور شوید، به مراتب به نتایج فوقالعادهای خواهید رسید. اما اگر بدون برنامه و تحقیقات ضروری وارد این حوزه شوید، نه تنها به توسعه شغلی و برندینگ جهانی نخواهید رسید بلکه ضرورهای هنگفتی را نیز متحمل خواهید شد.
ضرورت ورود به بازار جهانی چیست؟
شاید این سؤال بسیاری از صاحبان کسب و کار و کارآفرینان باشد که ورود به بازار جهانی چه ضرورتی دارد! از جمله عواملی که سبب میشود ساخت کسب و کار بین المللی به یک ضرورت تبدیل شود عبارتند از؛
۱. تبدیل شدن به یک برند جهانی
۲. درآمدزایی و برگشت سود سرمایه
۳. رقابت با برندهای جهانی
۴. افزایش تقاضا و موفقیت در بازاریابی همگانی
۵. کاهش تقاضا در داخل کشور
سخن پایانی
همانطور که فناوری روز به روز در حال تغییر است، فرصتهای مناسب، قوانین، چگونگی توسعه شغلی برای ساخت کسب و کار بین المللی نیز مدام تغییر میکند. آنچه را که صاحبان کسب و کار و کارآفرینان به آن نیاز دارند، اطلاعات جامع درباره شرایط ورود به بازار جهانی است. مجموعه هدفمند استارتاپ رز با سالها تجربه در زمینه ایجاد شرایط مرتبط با کسب و کار نوین در تلاش است تا متقاضیان به اهداف تجاری خود، در کوتاه ترین زمان ممکن دست یابند.
این مجموعه، با اقدامهای درون سازمانی فوقالعاده متمرکز در بازار جهانی راهبردهای نوین و سازندهای را پیش روی صاحبان کسب و کار قرار میدهد تا بتوانند برند خود را به یک برند تجاری جهانی تبدیل نمایند.